Τούρτα; Ναι τούρτα!!!

Γιατί και ο lowcarber έχει δικαίωμα στο γλυκό!
Share |

Τούρτα; Ναι τούρτα!!!

Postby roulaki on Fri Dec 18, 2009 8:55 am

Κατ'αρχην, να ευχαριστησω την mary, που μου εδωσε την ιδεα για τον φουρνο μικροκυματων, γιατι πραγματικα μου ελυσε τα χερια και μου μειωσε τον χρονο των "γευστικων" πειραματων μου.
Υλικα για τη βαση:
2 αυγα χτυπημενα
1 βανιλια
1 κ.γ. μπεικιν
2κ.γ. κακαο
1 φλυτζανακι ζαχαρινη
4 κ.σ. ταχινι
1 πρεζα κανελα σκονη

Υλικα για την κρεμα:
1 κουτι (τενεκεδενιο) morfat
1 βανιλια
ζαχαρινη (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε)
3-4 κ.γ. ουισκι, ή μαρτινι

Υλικα για το σιροπι:
1 φλ. καφε ζαχαρινη
1 φλ.καφε νερο
1/2 φλ. καφε ποτο (οπως της κρεμας)

Εκτελεση:Χτυπαμε τα υλικα της βασης και στρωνουμε μια λαδοκολα σε ενα ταπερ ρηχο, σε διασταση, οσο ενα πιατο περιπου. Αν θελουμε ριχνουμε το μισο μειγμα, το απλωνουμε καλα και ψηνουμε σε φουρνο μικροκυματων για 2 λεπτα, και αφου το βγαλουμε, επαναλαμβανουμε με το υπολοιπο μισο μειγμα. Αν βαριομαστε, ριχνουμε ολο το μειγμα, ψηνουμε για 3,5-4 λεπτα, και μετα το κοβουμε στη μεση με ενα κοφτερο μαχαιρι. Οπως και να'χει, εχουμε δυο παντεσπανι.
Βραζουμε για 2-3 λεπτα τα υλικα για το σιροπι. Εν το μεταξυ, χτυπαμε καλα την morfat να αφρατεψει, ριχνουμε συνεχιζοντας το χτυπημα τη ζαχαρινη και το ποτο. Βαζουμε την βαση και περιχυνουμε με το μισο σιροπι. Στρωνουμε απο πανω το 1/3 της κρεμας, βαζουμε και το δευτερο παντεσπανι και περιχυνουμε με το υπολοιπο σιροπι. Στρωνουμε τηνυπολοιπη κρεμα, πανω και γυρω απο την τουρτα. Αν θελουμε κραταμε λιγη κρεμα, και με κορνε, κανουμε ροζετες, για πιο αισθητικο αποτελεσμα. Αφηνουμε καμια ωριτασα στο ψυγειο να σφιξει, και μετα την "σφιγγουμε" εμεις!!! :lol:
Την εκανα εχτες και την ταισα στους αντρες μου. Η αντιδραση τους; Τους φανηκε λεει περιεργο, που εβαλα αλευρι ξανα μεσα στο σπιτι. Τιποτα δεν καταλαβαν!!!!
Και για να σας προλαβω, καθε κομματι, εχει βαρια βαρια 2-2,5 γρ. υδ/ες.
love your self
roulaki
Site Admin

Re: Τούρτα; Ναι τούρτα!!!

Postby sofia on Fri Dec 18, 2009 9:56 pm

ρουλα και μαιρη ειστε απιθανες!! :)
Image
sofia

Postby rodom on Wed Dec 23, 2009 9:13 pm

μπορουμε να συμπληρωσουμε κατι αλλο εκτος απο παντεσπανι και μορφατ?????????????????????
rodom

Postby TOYTOY on Sun Jan 24, 2010 12:18 am

γεια σας ηθελα να σας ρωτησω η τουρτα ειναι για την 1η εβδομαδα επειδη τα γλυκα ειναι αδυναμια μεγαλη ευχαριστω
TOYTOY

Postby mary on Sun Jan 24, 2010 6:53 am

rodom wrote:μπορουμε να συμπληρωσουμε κατι αλλο εκτος απο παντεσπανι και μορφατ?????????????????????

Φαντασία έχουμε ότι θέλουμε κάνουμε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν οι υδατάνθρακες. Έτσι όπως είναι κάνει για την πρώτη φάση. Εάν είσαι στη δεύτερη μπορείς να κάνεις παραλαγές όπως:
1: Πρόσθεσε κακάο στη σαντυγί σου για να γίνει τούρτα κακάο. Μή ξεχάσεις να αυξήσεις αναλογικά τη ζαχαρίνη γιατί το κακάο είναι πικρό.Επιπλέον Υδατάνθρακες σε 4 κουταλάκια κακάο πχ περίπου 4 επιπλέον του συνόλου της συνταγής
2: Προσθεσε 100 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα (βάλε την ανάλογη ζαχαρίνη)για να γίνει σοκολατίνα.Επιπλέον Υδατάνθρακες ανά 100 γραμμάρια κουβερτούρα ανάλογα τη μάρκα
3. Πρόσθεσε 100 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου, το μισό μέσα το άλλο μισό πασπαλισμένο απ΄ έξω για να γίνει νουγκατίνα. Επιπλέον Υδατάνθρακες 10 γραμμάρια καθαροί (αφομοιώσιμοι) στο σύνολο της συνταγής.
4. Πρόσθεσε 250 γραμμέρια τυρί κρέμα (βάλε την ανάλογη ζαχαρίνη) για να γίνει τούρτα τσίζ κέικ. Επιπλέον Υδατάνθρακες 7,6 στο σύνολο της συνταγής. Αμα θέλεις πασπάλισε την και με 2 κουταλάκια κακάο (+ 2 υδατάνθρακες επί του συνόλου) να σου γίνει τούρτα τυραμισού.
Όρεξη να έχεις και από προσθαφαιρέσεις κοντεύουμε να γίνουμε λογιστές.
[url][/url]http://www.diaet-ticker.de] Image [/url]
mary

Postby katerina27 on Sat Feb 06, 2010 7:31 pm

καλη η τουρτα ρε ρουλακι αλλα εσυ που εισα κ νοικοκυρα της προκοπης γτ εγω ειμαι της συμφορας, κανενα ασπρο γλυκακι τυπου μιλφειγ πως θα βρουμε να κανουμε????
katerina27
Site Admin

Return to Γλυκά