Να κάτι τέτοια ακούω, και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, και μου έρχεται να φύγω!
Γλυκιά μου amelie, αν θες να γίνεις σαν κάτι καχεκτικά μοντέλα, που βλέπουμε, είναι δικαίωμα σου. Όταν όμως ξεκίνησες την διατροφή, φαντάζομαι δεν είχες κάτι τέτοιο στο μυαλό σου! Ένα υγειές σώμα, ένα καλαίσθητο σώμα, δεν είναι απαραίτητα ένα αποστεωμένο, γεμάτο νεύρο και άγχος. Είτε είσαι 40 κιλά, είτε 50, είτε 80, αυτό που δείχνει όμορφο επάνω σου, είναι η γαλήνη της ψυχής σου, και η αυτοπεποίθηση. Απ'ότι κατάλαβα, τα έχεις χάσει και τα δύο!
Αυτό που νιώθεις στα 53 κιλά, θα το νιώσεις και στα 50 ακι στα 48. Φοβία είναι, και τίποτα άλλο. Έμαθες επιτέλους να αγαπάς τον εαυτό σου και την εικόνα σου, αλλά αντί να κάτσεις και να το απολαύσεις, αυτοτιμωρείσαι, γιατί φοβάσαι να σε αγαπήσεις. Δεν ξέρεις πως!
Been there, done that! Όπως λένε και οι Αμερικάνοι. Πέρασα 25 χρόνια από την ζωή μου, μισώντας με θανάσιμα. Χάνοντας τα κιλά που με βασάνιζαν, ξαφνικά, έγινα η καλύτερή μου φίλη.
Και τότε άρχισε ο γολγοθάς μου. Σου λέω τώρα κάποια πράγματα, που κανείς εδώ μέσα δεν τα ξέρει. Κόντεψα να μείνω μόνη μου!!!!! Κόντεψα να χάσω φίλους, το παιδί μου απομακρύνθηκε και ο άντρας μου κουνούσε με λύπη το κεφάλι του! Ξέρεις γιατί; Ξέρεις! Αλλά θα το πω, για να το μάθουν και οι υπόλλοιποι. Γιατί μου έγινε εμονή. Μη φάω αυτό! Θα βάλω. Δεν βγαίνω έξω, θα ζηλέψω και θα φάω. Τραπέζι; Δεν πάω πουθενά. Να έχουν πίτες και τέτοια;;;
Όταν κάποια στιγμή, έβαλα 2-3 κιλά, ήθελα να πεθάνω. Σκεφτόμουν κι εγώ σαν κι εσένα, τις θυσίες και τις στερήσεις. Μιλούσα μόνο γι αυτό. Για τα κιλά που έβαλα. Δεν έδειχνα χοντρή. Ένιωθα χοντρη. Και αυτό που νιώθεις το μεταδίδεις. Μετέδιδα δυστυχία, στους ανθρώπους που με αγαπούσαν. Τώρα, με 2 κιλά παραπάνω από ότι ήθελα να είμαι, είμαι καλά. Ξέρω τον τρόπο, μπαίνω και βγαίνω από την διατροφή, όπως κάνουμε όλοι μας, αλλά επιτέλους μπορώ να πω ότι είμαι καλά! Και επειδή είμαι καλά, είναι και όλοι και όλα γύρω μου καλά.
Συγνωμη για το πολύ μεγάλο ποστ, αλλά ήθελα να σου δείξω, ότι δεν είναι τραγικό να βάλεις 2-3 κιλά. Και επίσης, δεν είναι απαραίτητο να τα βάλεις. Όλα είναι τόσο μελετημένα σε αυτή την διατροφή, που δεν υπάρχει λόγος να βάλεις. Ανεβάζεις σταδιακά τους υδ/ες, και σταματάς εκεί που βλέπεις +μισό κιλό. Τόσο απλά!