Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο?

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16430

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μόλις είδα τι έγραψε πιο πάνω η "katarina".
Η κυκλική διατροφή ισχύει και ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός είναι αύξηση των υδατανθράκων ανά 3 ημέρες (πχ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Αυτές τις ημέρες τις ονομάζουν "high-carb days" κι έχουν στόχο: 1. να μην συνηθίζει ο οργανισμός σου σε ένα σταθερό διαιτολόγιο, οπότε ανά 3 μέρες "ερεθίζεις" τον μεταβολισμό σου με περισσότερους υδατάνθρακες και 2. το ψυχολογικό κομμάτι. Ξέρεις ότι σήμερα σου λείπει ο υδατάνθρακας, αλλά αύριο, το πολύ μεθαύριο θα φας μαζί με το κοτόπουλο και μια πατατούλα βραστή, από μία φέτα ψωμί πολύσπορο στα υπόλοιπα γεύματα και μια κουταλιά μέλι επιπλέον στο πρωινό σου.

Τις μπάρες τις αποφεύγουμε γιατί έχουν πολλούς "κακούς" υδατάνθρακες κρυμμένους μέσα. Το καλύτερο σνακ είναι μια χούφτα αμύγδαλα κι ένα shaker με πρωτείνη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16436

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Κροκοδειλιτσα μου εισαι αρκετα ενημερωμενη βλεπω, οι συμβουλες σου μου ειναι πολυτιμες.

Θα παραγειλω σημερα κι ολας πρωτεινη. Ειχα τους ενδοιασμους μου γιατι η διατροφη μου ειναι πρωτεινη σαλατα ετσι κι αλιως , αλλα σε κατι σαιτ που το εψαξα,λενε οτι τα ροφηματα βοηθανε περισσοτερο τους μυες.

Εχω ανακαλυψει ενα γυμναστηριο συνοικιακο , πηγαινω παντα μεσημερι που δεν εχει κοσμο, και κανω προπονηση με την ησυχια μου, αυτο ειναι που μαρεσει.

Εσυ ποσο καιρο κανεις συστηματικη προπονηση με βαρη?
Και κατι ακομη.
Διαδρομο κανεις πριν την προπονηση ή αμέσως μετα?
Εμενα με βαζει και πριν και αμεσως μετα και αυτο μπορω να πω οτι δεν μου πολυαρεσει.
Τωρα που σε βρηκα θα σε ρωταω συνεχεια, ολο αποριες ειμαι, βρηκες τον μπελα σου.

Μολις εκανα; παραγγελια και την πρωτεινη απο ενα eshop ελληνικο. Σε ευχαριστω!
if only mosquitoes sucked fat instead of blood
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν από Jubilee.

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16440

• dwra
  • Το Άβαταρ του/της dwra
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • ...let's get slim and trim!
Κροκοδειλιτσα, εδώ και 4 μήνες στην lowcarb ζωή έψαχνα για μια τόσο κατατοπιστική απάντηση! Ένα ευχαριστώ και από εμένα!
...let's get slim and trim!

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16441

• katarina
  • Το Άβαταρ του/της katarina
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
krokodeilitsa έγραψε:
Γειά σου Jubilee !

Πίστεψέ με, δεν θα το μετανιώσεις. Κοίτα σε αυτό το link την Tiffani Forni, μια πολύ διάσημη αμερικανίδα αθλήτρια/fitness model η οποία δες πως ξεκίνησε, φορτωμένη με πολλά κιλά και δες τι σώμα έκανε http://www.bodybuilding.com/fun/tiffany_forni.htm
Με καθαρή διατροφή πλούσια σε πρωτείνες και ένα συνεπές πρόγραμμα με βάρη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
απο 10/1/2012

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16442

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Απιστευτο τι σου κανουν τα κιλα....Κουκλαααα!
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν από christinaki1989.

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16446

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αλόρα κορίτσια !

Jubilee βάρη κάνω εδώ και 4 μήνες. Σαφώς έχω βάλει μυικό ιστό κι έχω αποκτήσει δύναμη, αλλά για να φανεί η γράμμωση όπως θα ήθελα πρέπει να χάσω κι άλλο λίπος ακόμα, περίπου άλλα 4-5 κιλά. Ενώ ποτέ δεν σταμάτησα γυμναστήριο, αυτό που με δεν άφησε να χάσω όλο το λίπος που θα ήθελα, ήταν το γεγονός ότι έκανα κάποια ταξίδια στα οποία τα έκανα μαντάρα με την διατροφή.
(Το λάθος μου: Τώρα πια έχω μάθει, ακόμα κι αν ξεφύγω, ω γέγονε γέγονε, ok, την επόμενη μέρα επιστρέφω κανονικά στο πρόγραμμά μου σαν να μην συνέβη τίποτε. Αλλά μέχρι να το μάθω αυτό, και να συγχωρώ τον εαυτό μου και να κοιτάω μπροστά, πχ χαλούσα την διατροφή μου με ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο. "Την χάλασα, πάει τελείωσε. Χμμμ αφού την χάλασα, κάτσε τώρα να την χαλάσω ΤΕΛΕΙΩΣ, να το φτάσω στον πάτο, κι ακόμα πιο κάτω ! Να φάω και μια lacta ! Να φάω και τηγανητές πατατούλες. Μόνο σήμερα, το ορκίζομαι !" Και το γαλακτομπούρεκο, η lacta και οι πατάτες ήταν μόνο η αρχή. Η αρχή μιας εβδομάδας στην καλύτερη, ενός μήνα και βάλε στην χειρότερη, υδατανθρακικής ασυδοσίας. Τώρα πια, ακόμα κι αν φάω το γαλακτομπούρεκο, no worries, no problem, συνεχίζουμε με αμείωτο κέφι και την διατροφή και το γυμναστήριο από την επόμενη κιόλας μέρα !!)

Κι εγώ πηγαίνω σε ένα συνοικιακό γυμναστήριο με παλιά όργανα, αλλά who cares ? Τα έχει όλα, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και γενικά υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα, είναι σαν group therapy ! :-)
Κάτι άλλο που έμαθα στα γυμναστήρια: ποτέ ξανά σε μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων (δεν ξέρω αν υπάρχουν πια, θυμάμαι τα vis vitalis όταν ήμουν μαθήτρια τα οποία νομίζω δεν υφίστανται πλέον) τα οποία το μόνο που θέλουν είναι να σε δεσμεύσουν με ένα πολύμηνο συμβόλαιο, και το μόνο που θέλουν από σένα είναι να σου πάρουν τα λεφτά και μετά να μην ξαναπατήσεις. Τα συνοικιακά αντιθέτως, βγάζουν το ψωμί τους μήνα-μήνα και η επαφή είναι προσωπική και πιο ουσιαστική. Αλλά αυτά είναι γούστα και πως βολεύει στον καθένα.

Η αερόβια άσκηση γίνεται μετά την προπόνηση με τα βάρη. Μια μέθοδος που είναι πολύ δημοφιλής, είναι η HIIT (High-Intensity-Interval-Training). Δηλαδή 2' χαλαρή ένταση, 2' πολύ έντονη ώστε να είναι αναερόβια, 3' νορμάλ-λίγο έντονα κοκ.
Επίσης μια άλλη τεχνική που κάνουν, όταν κολλάνε σε πλατώ, είναι να κάνουν αερόβια με άδειο στομάχι το πρωί. Μιας και τα υδατανθρακικά σου αποθέματα είναι άδεια όταν ξυπνάς, αναγκάζεις το σώμα σου να καίει λίπος αποκλειστικά. Ωστόσο είναι μια εξαντλητική τεχνική και την χρησιμοποιούν περιστασιακά.

Όσον αφορά τις πρωτείνες. Η πρωτείνη σε σκόνη δεν είναι μαγική τροφή, ούτε θα σε βοηθήσει σώνει και καλά να κάνεις ένα σούπερ σώμα. Τι εννοώ: Οι πιο αναβολικές τροφές είναι οι φυσικές τροφές, δηλαδή μεταπροπονητικά να φας 4 ασπράδια αυγού, αυτή είναι η μακράν καλύτερη επιλογή. Η πρωτείνες σε σκόνη είναι επεξεργασμένες τροφές. Συνεπώς είναι ένα compromise, δηλαδή ανταλλάσεις την ποιότητα της πρωτείνης με την βολικότητα που σου προσφέρει η σκόνη. Πχ άλλο να κουβαλάς στο γυμναστήριο 4 βρασμένα αυγά, να τα ξεφλουδίζεις και να πετάς τους κρόκους για να τα φας σαν post-workout meal κι άλλο ενα μικρό παγουράκι με την δόση της πρωτείνης σου μέσα, το γεμίζεις με νεράκι και έτοιμο. Οι σκληροπυρηνικοί bodybuilders προτιμούν να καταναλώνουν μη επεξεργασμένες τροφές κι όχι σκόνες κλπ.

Στα βάρη. Βλέπω στο γυμναστήριο κορίτσια εδώ και 3-4 μήνες να περιφέρονται με τα 1kg το πολύ 2kg βαράκια και μετά να λένε, "οκ τελείωσα, πάω σπίτι και δεν έχει βραδυνό". ΛΑΘΟΣ. Σαμποτάρουν την ίδια τους την προσπάθεια.
Πρέπει να μπεις σε ένα πρόγραμμα ώστε να γυμνάζεις όλες τις μυικές ομάδες τους σώματος σου να αλλάζεις το πρόγραμμα αυτό ανά 2-3 βδομάδες ώστε να μην συνηθίζουν οι μυς σου τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις, να αυξομειώνεις την ένταση, τις επαναλήψεις, ώστε σταδιακά να δυναμώσεις και να χτίσεις το σώμα σου καταναλώνοντας πρωτείνη μετά την προπόνησή σου.
Η δύναμη θα έρθει σιγά-σιγά μόνη της. Πχ την πρώτη φορά που έκανα πιέσεις μπάρας σε επικλινή πάγκο (αυτή η άσκηση δηλαδή) θυμάμαι σήκωνα μόνο την μπάρα, χωρίς βάρη και με το ζόρι προσπαθούσα να την ισορροπήσω γιατί έτρεμαν τα χέρια μου ! Τώρα την φορτώνω 28-30kg και βγάζω 8-10 επαναλήψεις.

Η διαφορά της διατροφής Atkins και μιας αθλητικής διατροφής με βάρη είναι ότι οι πρωτείνες της δεύτερης είναι καθαρές, δηλαδή άπαχα κρέατα (πάντα και οπωσδήποτε με πράσινη σαλάτα), άπαχα ή light γαλακτομικά, αποκλειστικά καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, ψάρια) και μετρημένοι καλοί υδατάνθρακες (λίγο κουάκερ, πατάτα, καστανό ρύζι, μπανάνα, γκρέιπφρουτ και γενικά berries: φράουλες, cranberries, godgi berries, βατόμουρα κλπ).
Τα γεύματα είναι αυστηρά πολλά: 6 τουλάχιστον (δηλαδή είναι μια διατροφή που γενικά λειτουργείς με ταπεράκια)
Ο χρυσός κανόνας είναι να τρώμε ανά 2,5-3 ώρες γιατί αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται να γίνει η πέψη μιας τροφής από το στομάχι μας. Ό,τι υδατάνθρακα έχουμε να φάμε, τον τρώμε στα πρώτα γεύματα, τα δύο τελευταία γεύματα της ημέρας περιέχουν ελάχιστο ή καθόλου υδατάνθρακα.
Δυστυχώς, όχι βούτυρο, όχι κασέρια, όχι παχιά κρέατα.. Αυτό είναι το τρελό μειονέκτημα σε σχέση με την Άτκινς..
Μία πολύ γνωστή τύπισσα, η ChickenTuna, στο site που είδατε, λέει "Eat the boring food and have an exciting body !"

Κάτι που με βοήθησε πολύ είναι να βλέπω success stories στο ιντερνετ. Έβλεπα γυναίκες και άντρες που ξεκίνησαν από πολύ χειρότερη μοίρα από την δική μου κι έκαναν σώματα που τους βλέπεις και λες "wow..!"

Τα αγαπημένα μου, το progress της Tiffani Forni σε φωτογραφίες:
http://bodyspace.bodybuilding.com/31233/more.php?section=progresspics

Μια άλλη νεαρή κοπέλα η οποία είναι και μαμά:
http://bodyspace.bodybuilding.com/beautifulgrace/more.php?section=progresspics

Και δύο μεγαλύτερες κυρίες, οι οποίες πραγματικά έγιναν fitness nerds και απέκτησαν πολλή μυικότητα (η οποία δεν μου πολυαρέσει για να είμαι ειλικρινής, αλλά περί ορέξεως..)
http://bodyspace.bodybuilding.com/redheadlaw7/more.php?section=progresspics
http://bodyspace.bodybuilding.com/doctorstacy/more.php?section=progresspics

Εάν δεν είμαι off-topic, μπορώ να ποστάρω την διατροφή που κάνω, κι επίσης έχω βρει δωρεάν στο ίντερνετ ένα πολύ ωραίο ebook το "Burn the Fat, Feed the Muscle" το οποίο έχει τα ΠΑΝΤΑ όσον αφορά την αθλητική διατροφή και όχι μόνο, αναλυτικά.

Venceremos !
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα

Syndication