Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Γεια σας! Scifimom

Re: Γεια σας! Scifimom 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9591

• Scifimom
  • Το Άβαταρ του/της Scifimom
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
5) γτ περιορισμένες επιλογές? επδ δε βάζεις αλάτι? καλύτερα! γλιτώνεις κατακρατήσεις! 
για πρωινό ομελέτα ή το περιβόητο ρουλόψωμο με το οποίο μπορείς να κάνεις χιλιες δυο παραλλαγές!http://lowcarblife.org/viewtopic.php?f=37&t=875

Δεν βάζω αλάτι, δεν τρωω ζαμπόν μπεϊκον και γενικά επεξεργασμένα αλαντικα, μαγιονέζα, πιτόγυρα, κέτσαπ μουστάρδα, λουκάνικα, τυριά εκτός από ανθότυρο και κατίκι δομοκού, δεν τρωω ψάρι σε κονσέρβα , ψωμί εκτός από αυτό που ζύμωσε η μητέρα μου χωρίς αλάτι, δεν τρωω γλυκά (Η κορτιζόνη ανεβάζει και το ζάχαρο), καθόλου φρούτα και καθόλου λαχανικά (αυτή τη στιγμή) Η Κορτιζόνη τελειώνει σε 4 εβδομάδες (αν πάνε όλα καλά) οπότε μάλλον θα μπορέσω μα ξεκινήσω την πρώτη φάση τότε που θα έχω μεγαλύτερη ευχέρεια. Προλαβαίνω να διαβάσω και το βιβλίο.

Έχω ραντεβού για δεύτερη γνώμη στις 14/09 στη Λάρισα (Με σύστησε το αφεντικό μου)

Αλλα για βραδινό σήμερα θα φάω ομελέτα με μανιτάρια και κρεμμύδι (λίγο) χωρίς αλάτι και θα ξεκινήσω να περιορίζω τους υδατάνθρακες από σήμερα, όταν αρθούν οι περιορισμοί θα μπω στην πρώτη φάση και εννοείται θα σας ενημερώσω.

Όσο για το nick μου ναι είναι science fiction mom γιατί είμαι φανατικιά και άρρωστη με την επιστημονική φαντασία και είμαι μανούλα με δύο κουκλάρες ετών 10 και 7.
Στα 36 που είμαι τώρα Παντρεμένη εδώ και 11 χρόνια εργαζόμενη 9-5 με δύο παιδιά, φοιτήτρια στο ανοικτό πανεπιστήμιο και τώρα ασθενής με νόσο του Κρόν εκπλήσομαι που δεν μπορώ να τρυπάω τοίχους με το βλέμμα μου ή να πετάω γιατί όπου νάναι θα μεταμορφωθώ σε X-man είναι σίγουρο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γεια σας! Scifimom 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9595

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλωσήρθες κι από μένα,
έχω πέσει πάνω στο νόσο του Crohn ψάχνοντας και διαβάζοντας low-carb sites. ( Συγκινήθηκα με την ιστορία της Gottschal που διάβασα στο [url:3idx5bwx]www.scdiet.com/[/url] . )
Εχω καταλάβει ότι η low-carb μαζί με low-fiber βοηθάει πολύ. Υπάρχει και η specific-carbohydrate diet (στην οποία δεν εντρυφήσει, κατά βάσει είναι low-carb με κάποιες προσθαφαιρέσεις τροφίμων) που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.
Ελπίζω να βοηθηθής και να βρης την υγειά σου :)
welcome2 lcome2

Re: Γεια σας! Scifimom 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9596

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Καλώς ήρθες και εδώ scifimom!

Βρήκες και εσύ τώρα ανθρώπους να εμπιστευτείς. Μια χαρά επιστήμη η ιατρική και χωρίς αυτή θα είμασταν μακράν πίσω, αλλά υπάρχει και το κλασικό "στου κασίδη το κεφάλι".

Τα βασικά στα δώσανε τα κορίτσια -και πολύ χαίρομαι :)

Πάμε τώρα στα ειδικά. Πρώτον το ίδιο θέμα με τις φυτικές ίνες έχω και εγώ. Όταν τρώω πολλές φυτικές ίνες -οι οποίες θεωρητικά δεν είναι υδατάνθρακες και αφαιρούνται- παρατηρώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Το καλά στην δική μου περίπτωση είναι δυσφορία που σημαίνει extreme συνθήκη, άρα αυξάνεται ο κίνδυνος για σύμπτωμα.

Το κόλπο που μπορείς να κάνεις για αρχή, είναι να μην τις αφαιρείς τελείως από την συνολική ποσότητα υδατανθράκων, αλλά να αφαιρείς τις μισές. Εγώ πλέον δεν τις αφαιρώ καθόλου -τις μετράω ως κανονικούς υδατάνθρακες- και έχω κάτι χαπάκια psyllium husks που τα παίρνω κάθε πρωί και καλύπτω τις ανάγκες μου.

Τώρα στο θέμα των φάσεων. Υπάρχει πλήρης ανάλυση εδώ :

<!-- l <a class="postlink-local" href="lowcarblife.org/viewtopic.php?f=19&t=32">viewtopic.php?f=19&t=32<!-- l

Αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για όσους θέλουν κατά κύριο λόγο να χάσουν βάρος. Τώρα κάθε ένας από εμάς φτιάχνει τους δικούς του κανόνες σχετικά με το όριο υδατανθράκων που μπορεί να φάει και να μην του δημιουργήσει πρόβλημα.

Γενική αρχή είναι όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Από εκεί και πέρα εγώ πχ με την φωτοευαισθησία φροντίζω να μην ξεπερνάω τους 20. Τυπικά γιατί ουσιαστικά η μόνη μέρα που ξεπερνάω τους 10 είναι το Σάββατο που πίνω την μπυρίτσα μου. Έχω παρατηρήσει ότι πάνω από 25 είναι άκρως επικίνδυνο για μένα (τικς και άλλα όμορφα). Άλλα παιδιά έχουν μεγαλύτερα όρια πχ 40-60-80 κλπ. Γενικά δεν είναι ότι καλύτερο να ξεπεράσεις τους 100 υδατάνθρακες.

Ουσιαστικά λοιπόν ο καθένας μας μένει για πάντα στην "φάση" που του ταιριάζει. Άρα θα ξεκινήσεις με κάτω από 20 τουλάχιστον για 15 μέρες και μετά θα αρχίσεις να προσθέτεις λίγο λίγο υδατάνθρακες μέχρι να δεις ότι σε πειράζουν. Εκεί είναι και το όριό σου.

Σε σχέση με το είδος των τροφών ακολούθησε για αρχή τον κανόνα "keep it simple". Δηλαδή ξεκίνα πχ με πρωτεϊνες και λίπος, απλά γεύματα χωρίς περίεργες συνταγές και σιγά σιγά πρόσθετε τρόφιμα -πάντα low carb- για να δεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί πρόβλημα.

Αναμένουμε νέα σου!
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Γεια σας! Scifimom 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9963

• opusAlex125
  • Το Άβαταρ του/της opusAlex125
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σου scifimom. Έχω μια, μικρή βέβαια, ιδέα για το τι περίπου περνάς απο τα λίγα που ξέρω για την κρον. Έχω ελκώδη κολίτιδα, πιο απλό σαφώς, αλλά όταν νοσηλευόμουν έτυχε να συμπέσω με δυο ασθενείς της κρον. Μπορώ να σου πω οτι είσαι αξιέπαινη για τον αγώνα που δίνεις. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι κατα τη γνώμη μου τουλάχιστον, το τμήμα του Ευαγγελισμού πρέπει να είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Καλή συνέχεια.

Re: Γεια σας! Scifimom 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9965

• αγαπη
  • Το Άβαταρ του/της αγαπη
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καλως μας ηρθες scifimom.Εγω εκτος απ την επιληψια ειχα αρχισει να παρουσιαζω προβλημα με το στομαχι μου.Συγκεκριμενα γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση με απιστευτα ενοχλητικα συμπτωματα οπως καουρες ξινιλες φουσκωμα απιστευτο και αναγουλες ιδιαιτερα τα βραδυα που ξαπλωνα να κοιμηθω.Εφτασα σε σημειο να μου ερχεται εμετος τη νυχτα στον υπνο μου και να πετιεμαι πανικοβλητη απ το κρεβατι να προλαβω να φτασω στο μπανιο.Τραγικη κατασταση.Ξεκινησα αυτην την διατροφη για να βελτιωθει η επιληψια μου και εφτασα στο σημειο να εχω οντως βελτιωση σε αυτην και να μειωσω την δοση των φαρμακων μου αλλα επισης και στο στομαχι μου το οποιο πλεον δεν εχει αυτα τα ενοχλητικα συμπτωματα.Ασε που ξεπρηστηκα εντελως κι εχω χασει 10 κιλα απο τοτε που ξεκινησα.Στη διαδρομη οσες φορες λοξοδρομησα και εφαγα κατι πλουσιο σε υδατανθρακες αμεσως πρηζομουν και παρουσιαζα αναγουλες σε σχεση με το στομαχι μου και βολβοστροφες σε σχεση με την επιληψια.Η κετογενης διατροφη συστηνεται ως θεραπεια για παιδια με επιληψια οχι για ενηλικες.Α sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 λλα βασιστηκα σε μια φραση της Nem την οποια θα πω τωρα για σενα ¨δεν εχεις κατι να χασεις αν δοκιμασεις¨κι εγω πραγματικα σε σχεση με τα κουτια χαπιων που εχω καταναλωσει ως τωρα δεν ειχα τιποτε να χασω κι ετσι ξεκινησα αυτη τη διατροφη και ειμαι πολλυ χαρουμενη γι αυτο. sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 Ελπιζω να εχεις κι εσυ ωφελη και να δεις γρηγορα βελτιωση στην υγεια σου
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα

Syndication