Καλώς ήρθες και εδώ scifimom!
Βρήκες και εσύ τώρα ανθρώπους να εμπιστευτείς. Μια χαρά επιστήμη η ιατρική και χωρίς αυτή θα είμασταν μακράν πίσω, αλλά υπάρχει και το κλασικό "στου κασίδη το κεφάλι".
Τα βασικά στα δώσανε τα κορίτσια -και πολύ χαίρομαι
Πάμε τώρα στα ειδικά. Πρώτον το ίδιο θέμα με τις φυτικές ίνες έχω και εγώ. Όταν τρώω πολλές φυτικές ίνες -οι οποίες θεωρητικά δεν είναι υδατάνθρακες και αφαιρούνται- παρατηρώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Το καλά στην δική μου περίπτωση είναι δυσφορία που σημαίνει extreme συνθήκη, άρα αυξάνεται ο κίνδυνος για σύμπτωμα.
Το κόλπο που μπορείς να κάνεις για αρχή, είναι να μην τις αφαιρείς τελείως από την συνολική ποσότητα υδατανθράκων, αλλά να αφαιρείς τις μισές. Εγώ πλέον δεν τις αφαιρώ καθόλου -τις μετράω ως κανονικούς υδατάνθρακες- και έχω κάτι χαπάκια psyllium husks που τα παίρνω κάθε πρωί και καλύπτω τις ανάγκες μου.
Τώρα στο θέμα των φάσεων. Υπάρχει πλήρης ανάλυση εδώ :
<!-- l <a class="postlink-local" href="
lowcarblife.org/viewtopic.php?f=19&t=32">viewtopic.php?f=19&t=32<!-- l
Αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για όσους θέλουν κατά κύριο λόγο να χάσουν βάρος. Τώρα κάθε ένας από εμάς φτιάχνει τους δικούς του κανόνες σχετικά με το όριο υδατανθράκων που μπορεί να φάει και να μην του δημιουργήσει πρόβλημα.
Γενική αρχή είναι όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Από εκεί και πέρα εγώ πχ με την φωτοευαισθησία φροντίζω να μην ξεπερνάω τους 20. Τυπικά γιατί ουσιαστικά η μόνη μέρα που ξεπερνάω τους 10 είναι το Σάββατο που πίνω την μπυρίτσα μου. Έχω παρατηρήσει ότι πάνω από 25 είναι άκρως επικίνδυνο για μένα (τικς και άλλα όμορφα). Άλλα παιδιά έχουν μεγαλύτερα όρια πχ 40-60-80 κλπ. Γενικά δεν είναι ότι καλύτερο να ξεπεράσεις τους 100 υδατάνθρακες.
Ουσιαστικά λοιπόν ο καθένας μας μένει για πάντα στην "φάση" που του ταιριάζει. Άρα θα ξεκινήσεις με κάτω από 20 τουλάχιστον για 15 μέρες και μετά θα αρχίσεις να προσθέτεις λίγο λίγο υδατάνθρακες μέχρι να δεις ότι σε πειράζουν. Εκεί είναι και το όριό σου.
Σε σχέση με το είδος των τροφών ακολούθησε για αρχή τον κανόνα "keep it simple". Δηλαδή ξεκίνα πχ με πρωτεϊνες και λίπος, απλά γεύματα χωρίς περίεργες συνταγές και σιγά σιγά πρόσθετε τρόφιμα -πάντα low carb- για να δεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί πρόβλημα.
Αναμένουμε νέα σου!