Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ

Απ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ 14 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #17263

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
'Εγκυρες και ανεξάρτητες από συμφέροντα πληροφορίες για την ασπαρτάμη θα βρείτε εδώ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ 14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #17282

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Αντρίκο, από ότι έχω διαβάσει, η ασπαρτάμη είναι γενικώς ασφαλής, μέχρι να την ζεστάνεις. Δηλαδή να φτιάξεις γλυκό, ή να την βάλεις σε ζεστό καφέ. Τότε λέει, η χημική της σύσταση αλλάζει και γίνεται καρκινογόνα.
Κατά πόσο ισχύει αυτό;
love your self

Απ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ 14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #17284

• alalumaki
  • Το Άβαταρ του/της alalumaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Τελικά ανεξάρτητα από το αν κάνεις Ατκινς ή γενικότερα δίαιτα, ποιά είναι η ασφαλέστερη γλυκαντική ουσία από τη στιγμή που δεν μπορείς να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου έστω στον καφέ σου?

Η άσπρη ζάχαρη, η μαύρη ζάχαρη, η μελάσα, η ασπαρτάμη ? Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα είναι η στέβια, αλλά είναι τόσο πικρή που μόνο ζάχαρη δε θυμίζει (αν ξέρεις κανείς κάποια στέβια που δεν πικρίζει ας μας το γράψει).

Και τi γίνεται με τη σουκραλόζη, είναι ασφαλής? μπορούν να την καταναλώνουν και παιδιά ? Πολλά τα ερωτήματα αλλά δεν έχω βρει απάντηση, μήπως το μέλι τελικά είναι καλύτερο κι ας έχει υψηλό ΓΔ?

Δεν ξέρω, Αντρίκο αν ξέρεις κάτι εσύ που είσαι και πιο ψαγμένος, θα με ενδιέφερε να μας πεις....
making small changes to see big results...

Απ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ 14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #17291

• gorgona
  • Το Άβαταρ του/της gorgona
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σημειωτέον οτι στην περίπτωσή μου, η ασπαρτάμη (μετά από κάποια ποσότητα) μου έχει πυροδοτήσει ημικρανίες, οπότε στα αναψυκτικά προτιμώ αυτά που την έχουν σε μικρή συγκέντρωση, ενώ στα επιτραπέζια γλυκαντικά χρησιμοποιώ κυρίως σουκραλόζη, παλιά-καλή ζαχαρίνη και στέβια.
The best is yet to come!

Απ: Aσπαρταμη..ΠΡΟΣΟΧΗ 14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #17292

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
gorgona έγραψε:
Σημειωτέον οτι στην περίπτωσή μου, η ασπαρτάμη (μετά από κάποια ποσότητα) μου έχει πυροδοτήσει ημικρανίες, οπότε στα αναψυκτικά προτιμώ αυτά που την έχουν σε μικρή συγκέντρωση, ενώ στα επιτραπέζια γλυκαντικά χρησιμοποιώ κυρίως σουκραλόζη, παλιά-καλή ζαχαρίνη και στέβια.
Σε αναψυκτικα εχει της εψα με στεβια.Πλεον τα εφερε το σουπερ που ειναι κοντα μου και εκοψα τα αλλα με ασπαρταμη.Ειναι μια χαρα απο γευση και εχει και λεμοναδα που εμενα μ'αρεσει πολυ(1 μονο υδατ. ολο το κουτακι :D ).
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα

Syndication