Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: αλκαλική διατροφή

αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9777

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Διάβαζα ένα άρθρο που μιλάει για την αλκαλική διατροφή. Εν ολίγοις χωρίζει τις τροφές σε αλκαλικές και όξινες και προτίνει να τρώμε περισσότρες αλκαλικές, μιας και οι όξινες, βοηθούν στην πρόσληψη κιλών. Τα περισσότερα φαγητά που τρώμε στην Άτκινς είναι στα όξινα (αυγά, κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, τυριά). Ξέρει κανείς περισσότερα και αν ισχύει κάτι τέτοιο?
http://www.diet4all.gr/alkaline_food.htm
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9783

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Το βλεπω για μεγάλη μούφα ... δηλ. θα αδυνατίσουμε τρώγωντας σύκα και σταφύλια??? Μάλλον στο νοσοκομείο με ζάχαρο θα καταλήξουμε !!! Μου άρεσε και παρακάτω που λέει, ότι το συσσωρευμένο λίπος , μη έχοντας κάποιο σκοπό να εξυπηρετήση, θα αρχίση να διαλύεται :?: :?: :?:
Καμμία σχέση με βιολογία, το συσσωρευμένο λίπος εξυπηρετεί εσαεί, για όλη μας τη ζωή, το σκοπό να παράσχη ενέργεια στον οργανισμό σε περιόδους έλλειψης τροφής (από τα πανάρχαια χρόνια, που η τροφή δεν ήταν δεδομένη).
Σου προτείνω να διαβάσης το βιβλίο του Ατκινς, που εξηγεί τη φυσιολογία του σώματος, πως αυτό αντιδρά στα θρεπτικά συστατικά (πρωτείνες, λίπη, υ/α), πως δουλεύει ο μεταβολισμός, και μη μπερδεύεσαι με τις διάφορες αναπόδεικτες θεωρίες που κυκλοφορούν.

Re: αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9784

• helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αυτό με τη διάλυση του λίπους μου χτύπησε κι εμένα άσχημα... Τι να πω? Το έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά επειδή ακούω πολλά αρνητικά καθημερινά απο διάφορα άτομα, επηρεάζομαι είναι η αλήθεια και απο αυτά που ακούω και απο διάφορα που μπορεί να διαβάσω.
Και ο διαχωρισμός πάντως δε μου φάνηκε πολύ φυσιολογικός, όξινο περιβάλλον στον οργανισμό απο το κρέας και το αυγό και όχι απο φρούτα ας πούμε? Γι αυτό μου φάνηκε "κουλό"! :?

Re: αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9786

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εθιξες ένα θέμα, που με προβληματίζει πολύ: ότι ακούς (και εσύ και όλοι μας πιστεύω) πολλά αρνητικά από πολλά άτομα, και άτομα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, και από φίλους αγαπητούς και κατά τα άλλα αξιόπιστους, και από άλλους πιο μακρινούς. Και κάποια στιγμή αναρωτιέσαι αν οι άλλοι έχουν δίκιο και εσυ άδικο.
Η δική μου άμυνα σ'αυτό (πολλά χρόνια τώρα - δεν φαντάζεσαι τι έχω ακούσει) είναι να ενημερώνομαι διαρκώς, διαβάζω βιβλία, ψάχνω στο internet low-carb sites & fora και ευτυχώς επιβεβαιώνομαι.
Σε αυτό το site εσύ έχεις και παραδείγματα ανθρώπων που τρώνε low-carb για χρόνια και όχι μόνο δεν αρρώστησαν αλλά είχαν και μεγάλη βελτίωση στην υγεία και ποιότητα ζωής τους.
Δια ταύτα...μην πτοείσαι, συνέχισε ακάθεκτη και για ότι σε προβληματίζει εδώ είμαστε :)
Καλή συνέχεια

Re: αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9789

• helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έτσι ακριβώς είναι στεφ, κι εγώ ένα σωρό έχω ακούσει απο όσους ξέρουν οτι κάνω Άτκινς. Σε όσους είναι εκτός του στενού μου περιβάλλοντος, απλά λέω οτι μου είπαν στο γυμναστήριο να μην τρώω πολύ ψωμί και ζάχαρη που τους ακούγεται πιο φυσιολογικό κι έτσι δε με πρίζουν.
Αν δεν είχα και το σάιτ να διαβάζω και να μιλάμε θα αισθανόμουν τελείως μόνη μου στο θέμα της δίαιτας. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: αλκαλική διατροφή 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9791

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
"ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Μπρόκολο, παντζάρια, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, καρότα, κουνουπίδι, αγγούρι, σέλινο, μελιτζάνες, πράσινα φασολάκια, μπιζέλια, αρακάς, πιπεριές, μπάμιες, ραπανάκια, κολοκυθάκια, σπανάκι, μαρούλι, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδια, ντομάτες, ανανάς, αβοκάντο, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, κεράσια, σταφύλια, ροδάκινα, σύκα, ρύζι, πατάτες, αμύγδαλα, σκόρδο, αρωματικά χόρτα (άνηθος, μαϊντανός κτλ.), μπαχαρικά, λεμόνι, γάλα (ανήκει στα ουδέτερα έως ελαφρώς αλκαλικά τρόφιμα)."
Εγω να κανω μια χαζη ερωτηση; 40 χρονια της ζωης μου, που ετρωγα απο τις "αλκαλικες" τροφες, γιατι δεν ελεγα να κατεβω κατω απο τα 80 κιλα;
Ενω οταν αρχισα να τρεφομαι με τις "οξινες", ειμαι 15-17 κιλα πιο ελαφρια και σκαω απο υγεια;
love your self
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Syndication