Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Αυτό είναι το πρώτο μου post.
Είμαι newbie στην παρέα, γι' αυτό και δεν έχω κάτι πολύ σημαντικό να αναφέρω, κάποια τρομερή συμβουλή ή κάποιο tip.
Επειδή όμως το μόνο μου πρόβλημα με την διατροφή αυτή είναι πως μου φαίνονται όλα λίγο στεγνά ή μονότονα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας το επίσημο site της Hellmanns
http://www.hellmanns.gr (για να συνοδεύουμε με μέτρο τα ψητά μας -αναλυτικοί πίνακες διατροφικής αξίας)
και το μαγικό site των Goody's
http://www.goodysnet.com/page/ που δεν φοβάται να πει την αλήθεια για τα προιόντα του, όσο πικρή και αν είναι (ανακάλυψα οτι τον καιρό που δεν έκανα δίαιτα, μια στάνταρ παραγγελία μου από εκεί είχε συνολικά 2000 θερμίδες(!) - και μετά απορώ γιατί πάχυνα).
Η αλήθεια είναι πως εμείς οι lowcarbers δεν μπορούμε να φάμε και πολλά πράγματα από τα Goody's (μέχρι και τα μπιφτέκια τους έχουν 13,7 γρ.υδ.) όμως εκτιμάω τον τρομερό σχεδιασμό του site (στο section "διατροφικές πληροφορίες") που δεν μας αφήνει να έχουμε αυταπάτες.
Και τώρα λίγα πράγματα για εμένα:
Είμαι 26 χρονών, 1.69 ύψος και την άνοιξη που μας πέρασε, μετά από 6 μήνες υπερφαγίας (με τα goodys που προανέφερα, μια πίτσα βράδυ παρά βράδυ στην καθισιά μου, πιτόγυρα και πατάτες στις 3 το πρωί κλπ κλπ), άγγιξα τα 68 κιλά. (τα οποία μπορεί μεν να μη σας φαίνονται υπερβολικά, για εμένα όμως που πάντα βρισκόμουν μεταξύ 59-62, ήταν μια τρομερή παραμέληση του εαυτού μου).
Ξεκίνησα ενεργοποίηση στις 10 Ιουνίου 2009, με τη ζυγαριά να με δείχνει εκείνο το πρωί 66,3 (είχα κανεί μια εβδομάδα χαμηλοθερμιδική για να αισθανθώ καλύτερα και όντως τα "υγρά" είχαν φύγει).
Σήμερα το πρωί, ακριβώς 20 μέρες μετά, είμαι 64,6. Περίμενα να έχω χάσει λίγο παραπάνω, μιας που έχω αρκετά καλό μεταβολισμό, αλλά δεν στεναχωριέμαι, διότι ξέρω τι φταίει:
1) οι υδατάνθρακες μου είναι πάντοτε κάτω από 10-15 (και τσεκάρω πάντα ετικέτες για υδατάνθρακες), τα λιπαρά μου όμως είναι πολλά: τρώω χοιρινές παντσέτες, τυριά τύπου cheddar, μπεικον, λουκάνικα etc. είναι λογικό να αργώ να κάψω τόσο λίπος. Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να τρώω μόνο πρωτεινές, διότι μπήκα στην Atkins εξαρχής για τη χαρά των λιπαρών και αυτά με κρατάνε όταν οραματίζομαι, π.χ. ένα κρουασάν με μερέντα ή μια βάφλα ή πατάτες τηγανιτές ή παστίτσιο (όλα αγαπημένα)!
Θα προσπαθήσω να τα μειώσω λίγο, αν και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.
2) δεν αθλούμαι καθόλου, κινούμαι ελάχιστα. Κάθομαι σε ένα γραφείο από τις 10 έως τις 8-9, και στο τέλος της ημέρας είμαι ΠΤΩΜΑ για να μπορέσω να βάλω τα αθλητικά μου και, έστω, να κάνω ένα γύρο το τετράγωνο. Σκέφτομαι σοβαρά την ιδέα του power plate (γυμναστική για τεμπέλες!). Έχει κανείς εμπειρία από αυτό; Με συμμερίζεται κάποιος στην αδυναμία μου για άθληση;
Να ξέρετε οτι σας διαβάζω όλες αυτές τις 20 μέρες καθημερινά και σας ευχαριστώ όλους που στηρίζετε τόσο ενεργά την προσπάθειά μας. Θα προσπαθήσω να εμφανίζομαι συχνότερα.
Σας χαιρετώ και περιμένω με αγωνία και χαρά σχόλια, παρατηρήσεις, συμβουλές ή έστω ένα καλωσόρισμα.
Καλή μας δύναμη.