Παιδιά καλησπέρα,έχω μια απορία και περιμένω τη γνώμη σας.
Στη διατροφή μας αν κάποιος κρατήσει χαμηλά τους υδατάνθρακες(μέχρι 25 το πολύ) αλλά τρώει αυξημένες θερμίδες(1800-2500), θα παχύνει?
Κι όταν λέω θα παχύνει εννοώ να βάλει λίπος κι όχι κατακράτηση υγρών.
Εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι δεν παχαίνουμε αν κρατάμε χαμηλούς υδατάνθρακες,κι επειδή με είχε πιάσει μια λύσσα τον τελευταίο μήνα,έτρωγα συνήθως κάτω από 20 υδατάνθρακες(βάζω 25 για κανέναν κρυφό) αλλά από θερμίδες το παραέκανα εφόσον πειραματίστηκα στις ωραίες μας συνταγές.
Όλα καλά αφού ήθελα να μείνω σταθερή και να ξεκουραστώ για να χάσω τα τελευταία 3 κιλά.Έλα όμως που ανεβαίνω στη ζυγαριά και εδώ και 10 μέρες με δείχνει να έχω βάλει 3,5 κιλά

όπως ήταν φυσικό παθαίνω ένα μίνι έμφραγμα!Το θέμα είναι ότι αν και κατέβασα τις θερμίδες κάπως(1500-1800) δεν χάνω γραμμάριο και δεν έχω και την ψυχολογία να κάνω τη διατροφή στην αυστηρή της μορφή.Να σημειώσω ότι τα στενά παντελόνια μου με πιέζουν στο κούμπωμα λίγο παραπάνω αλλά με τίποτα για τόσα κιλά.
Τι συμβαίνει?Ξέρω ότι όταν ανεβάζουμε υδατάνθρακες προσέχουμε τις θερμίδες,αν δεν τους ανεβάσουμε όμως πάλι προσέχουμε για να μείνουμε σταθεροί?