Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: ουρικό οξύ?

ουρικό οξύ? 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9139

• liaeva
  • Το Άβαταρ του/της liaeva
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπέρα σε όλους!!!κάνω τη διατροφή εδώ κια 2 μήνες και σήμερα έκανα εξετάσεις αίματος!ενώ όλα είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια(συγκεκριμένα στα χαμηλά όρια) το ουρικό οξύ είναι ανεβασμένο έχω 8.2 με ανώτατο όριο το 6. είχε κάποιος άλλος αντίστοιχα αποτελέσματα? ξέρετεε τι φταίει ή πώς ρυθμίζεται? φοβήθηκα λίγο αλλά δεν θέλω να σταματήσω τη διατροφη!Heeeeeelp!!!!!!!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: ουρικό οξύ? 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9145

• Nada
  • Το Άβαταρ του/της Nada
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Από τα λίγοα που γνωρίζω, το ουρικό οξύ έχει να κάνει με την υπερκαταναλώση κόκκινου κρέατος, γι αυτό στην atkins θέλει παραπάνω προσοχή!

Απόφυγε το κόκκινο κρέας (περιόρισέ το σε μία φορά την εβδομάδα πχ), και κατανάλωσε περισσότερο κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι κλπ.

Και φυσικά ρώτησε και έναν γιατρό!

Re: ουρικό οξύ? 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9146

• liaeva
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ευχαριστώ πολύ Nada. έψαξα κι εγώ λίγο στο διαδίκτυο και είδα ότι πιθανόν ευθύνεται το κόκκινο κρέας(αν και δεν τρώω πάνω απο 2 φορες την εβδομαδα) και τα θαλασσινα(είχα ταράξει τις γαριδούλες τον τελευταίο καιρό).Θα το ρίξω στο ψάρι και το κοτόπουλο και σε ένα μηνα θα ξανακάνω εξετάσεις να δω πού βρίσκομαι!!!ελπίζω να πέσει γιατί μπορώ να πω ότι θορυβήθηκα !!!!!

Re: ουρικό οξύ? 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9148

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Για το ουρικό οξύ ναι μεν παίζει ρόλο η διατροφή, αλλά όχι τόσο σημαντικό. Συνήθως υπάρχει γενετική προδιάθεση. Έχεις άλλες εξετάσεις από παλιά να συγκρίνεις? Δε νομίζω ότι φταίει η διατροφή. Εκτός αν έχεις πλακωθεί στα συκωτάκια και τα κοκορέτσια (που δεν ισχύει κάτι τέτοιο απ ότι κατάλαβα). Μίλα με τον γιατρό σου για να δεις τι πρέπει να κάνεις. Πολλές φορές, το ουρικό οξύ είναι ανεβασμένο επειδή ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος.
Κάποιος ειδικός θα σου λύσει τις απορίες. Μην το αφήσεις...

Re: ουρικό οξύ? 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9149

• liaeva
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
έχω κάνει εξετάσεις πριν 1 χρόνο και ήταν όλα φυσιολογικά!!εντόσθια δεν τρώω καθόλου!!τώρα όσον αφορά στην αφυδάτωση πίνω αρκετό νερό την ημέρα δίχως να πηγαίνω αναλογικά στην τουαλέτα!ίσως ο οργανισμος μου χρειάζεται κι άλλο νεράκι!! θα ρωτήσω γιατρό σίγουρα!!!!ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα

Syndication