Ephoebe, η Carlita τα λέει πάρα πολύ σωστά. Εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω δύο πράγματα. Το πρώτο το κάλυψε και η Carlita, απλά είναι τόσο σημαντικό που νομίζω πως χρειάζεται επανάληψη:
Να πας για μπάνιο, να βγεις για ποτό και να χαρείς την ζωή σου χωρίς κόμπλεξ. Στα 25 σου είσαι πολύ πιο όμορφη από όσο νομίζεις, αλλά αυτό ίσως το καταλάβεις αργότερα.
Το δεύτερο:
Το σώμα που θες σίγουρα δεν είναι κάτω από 51 κιλά. Ίσως να είναι και μερικά κιλά παραπάνω. Αν κάτι σε ενοχλεί, αυτό είναι το σχήμα και όχι το βάρος. Κρίνοντας λοιπόν από τα κιλά σου (που δεν πρέπει να μειωθούν) και το φαγητό που τρως (που είναι λίγο) και επειδή έχω παρόμοια προσωπική εμπειρία:
Αν δεν γυμνάζεσαι, ξεκίνα τώρα. Γράψου σε ένα γυμναστήριο. Μην ασχοληθείς καθόλου με διαδρόμο, ελλειπτικά και όλα τα συναφή, παρά μόνο για πεντάλεπτη προθέρμανση. Έλξεις στο μονόζυγο, βυθίσεις στο δίζυγο, προβολές με μπάρα στους ώμους, καθίσματα (σκουωτ) με μπάρα και κωπηλατική. Όχι παραπάνω από 45 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα. Επίσης (ή εναλλακτικά) τρέξιμο. Προσοχή: σπριντ, όχι τζόκιν. Δέκα κατοστάρια, με όλη σου τη δύναμη. Πεντάλεπτα διάλειμματα ανάμεσα, όπου απλά περπατάμε χαλαρά πίσω προς την αφετηρία. Αυτό είναι όλο.
Μετά την προπόνηση, τρώμε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης (4-5 φέτες τυρί) μαζί με υδατάνθρακα (2-3 φέτες ψωμί του τοστ). Μην φοβάσαι για την κέτωση.
Δεν μπορώ πραγματικά να υπερτονίσω την διαφορά που θα κάνει η γυμναστική (ΑΥΤΗ η γυμναστική όμως) στο σώμα σου, στην αθλητική σου ικανότητα, στην υγεία σου και στην άποψη σου για την ζωή γενικότερα. Ειδικά όσο μεγαλώνεις (κάποια στιγμή θα ξεπεράσεις το εμφανισιακό και θα σε απασχολήσει πιο πολύ η υγεία σου), τα οφέλη θα είναι τεράστια.