Όσο ζεις μαθαίνεις, δεν λένε; Το ίδιο ισχύει και για μένα, που όσο νά'ναι, την άτκινς την σπούδασα μετά από τέσσερα χρόνια!
Τους τελευταίους μήνες, μετά από-ακόμη μία- απόπειρα διακοπής του καπνίσματος, μετά από γιορτές κλπ, κλπ, έφτασα να ζυγίζω 5 κιλά πάνω από εκεί που ήμουν! Το κακό φυσικά με μένα, είναι πως ότι βάζω είναι τοπικό!
Αρχίζω λοιπόν που λέτε, κανονικά με την ενεργοποίηση. Έλα όμως που δεν έχανα ούτε γραμμάριο; Κάπου εκεί, κάνω με την κουμπάρα μου ένα τεστ διατροφικής δυσανεξίας, από περιέργεια πιο πολύ, να δω τι με πειράζει στο πρόβλημα με το έντερο! Τα αποτελέσματα, λίγο πολύ αναμενόμενα. Όχι αλεύρι, όχι ζάχαρη, όχι καλαμπόκι. Τα μη αναμενόμενα, ήταν όχι ασπαρτάμη, όχι γαλακτοκομικά -εκτός κατσικίσιου- όχι τσιπούρα, όχι μύδια, όχι γαύρο.
Anyway, αρχίζω και αποφεύγω και αυτά. Και πάλι η ζυγαριά, τίποτα! Και τότε συζητάω με τον άντρα μου, να μου πει, αν βλέπει κάτι που κάνω, που δεν το έχω προσέξει εγώ! Και μου λέει: Τρως πολύ! Τσιμπολογάς συνέχεια.
Και τότε τα βάζω κάτω και τα βρίσκω! Ναι! Η αλήθεια, είναι ότι τσιμπολογούσα συνέχεια. Από τα επιτρεπτά βέβαια, αλλά πολύ!
Σήμερα, μερικές μέρες μετά, και αφού έκοψα τις zero (ασπαρτάμη φουλ), τα κίτρινα τυριά, το γιαούρτι και τρώγοντας σαν άνθρωπος, και το βράδυ σαν προβατάκι, (βοσκάω σαλατούλες με κοτόπουλο ή τόνο), έχασα ήδη 2 κιλά!
Τυχαίο;
Γι αυτό αν έχετε πρόβλημα, ενώ πιστεύετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, σκεφτήτε το τσιμπολόγημα, αλλά και την ποσότητα που βάζετε στο πιάτο σας.
Όσο για τον κο Άτκινς; Κάτι ήξερε που έριξε την ασπαρτάμη στο πυρ το εξώτερο!!!