Καλησπέρα σας.
Είμαι ο Αλέξανδρος, 28 ετών, με ψευδόνυμο το "ντρε" (απ' το 'χοντρέ'), ή άλλωτε και "ντρούλη". Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν τουλάχιστον υπέρβαρος. Το χαμηλότερο ΔΜΣ (28) είχα στα 15 μου, όχι λόγω ανάπτυξης, αλλά της δίαιτας Άτκινς. Την είχα ακολουθήσει τότε με παρότρυνση της μάνας μου, με οδηγό δύο Α4 χαρτιά γεμάτα σημειώσεις από βιβλίο μίας συγγενούς από Αμερική (ήταν πρώτη έκδοση, δυστυχώς χάθηκε) -για 8 μήνες.
Έκανα το λάθος και την χρησιμοποίησα για να χάσω τα περιττά κιλά, όχι ως τρόπο ζωής, έχω όμως ελαφρυντικά: κατά πρώτον ήμουν έφηβος, συνεπώς ανυπόμονος, απείθαρχος, πείτε το όπως θέλετε. Κατά δεύτερον, δεν είχα καμία υποστήριξη εκτός οικογένειας, ούτε καν από τους κολλητούς.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια και ξανάπαιρνα τα κιλά, έκανα αρκετές προσπάθειες να την ξαναρχίσω, κάθε φορά όμως έβρισκα αντίσταση από φίλους που ανησυχούσαν για την υγεία μου (αυτή η Μενεγάκη έφερνε τον κάθε άσχετο για λίγη τηλεθέαση), από τις γιορτές και τα έθιμά μας που συνδέονται με κάθε λογής μορφή υδατάνθρακα, καθώς και από τον ίδιο μου τον εαυτό, γιατί πειθαρχία δεν ανέπτυξα αρκετή ώστε να αντιμετωπίσω την απογοήτευση.
Το 2007 έφτασα στον πάτο, 135 κιλά με 176 ύψος (ΔΜΣ 44). Ξεκίνησα για άλλη μία φορά την Άτκινς, "κατέβηκα" στα 100, αλλά και πάλι, δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Από τότε, αρχίζω και σταματάω, πράγμα κουραστικό -περισσότερο ψυχολογικά, τουλάχιστον όμως δεν σπάω τις ζυγαριές μου.
Τελευταία φορά ξεκίνησα πριν 3 εβδομάδες, στα 122 κιλά, σήμερα ήμουν στα 114, δεν έχω ξεφύγει από τα 20 γρ. ούτε μία φορά. Ενοείται πως δεν χρησιμοποιώ εκείνες τις σημειώσεις, έχω πιά βρει το πρωτότυπο στην Αγγλική.
Με παντελώς άσχετη αναζήτηση (έψαχνα υλικά για ballistic's gel, όπως αυτό των Mythbusters

) έπεσε το μάτι μου στο url του παρόντως. Μάλλον θα μπορέσετε να καταλάβετε την έκπληξη που ένιωσα μετά από μερικά κλικ! Μέσα σε 10' έφυγα για το SM, να πάρω υλικά για την πίτσα μου με βάση το Ρουλόψωμο! Σε 1 ώρα έτρωγα πίτσα, Ρούλα σε ευχαριστώ!
Δεν είναι πιά πάνω από την μπριζολίτσα μου η αίσθηση της μοναξιάς, ούτε της μονοτονίας. Μόνο και μόνο με τα όσα διάβασα αυτές τις λίγες ώρες που βρήκα το forum, έχω μαζέψει δύναμη για μήνες, συνταγές για χρόνια (υπολογίζω και όσες νέες θα αναρτώνται

)!
Εύχομαι με τη σειρά μου να μπορέσω να συμμετάσχω στις προσπάθειές σας, με όποιο τρόπο θα είναι αυτό δυνατό.