Όπως είχα υποσχεθεί, θα σας πω λίγα πραγματάκια για μένα για να με γνωρίσετε καλύτερα.
Με λένε Ολυμπία, είμαι 28 ετών και σχεδόν όλη μου τη ζωή είχα κανονικότατο βάρος. Έχω γυμναστεί πάρα πολύ στη ζωή μου. Από 7 ετών έκανα για 8 χρόνια κολύμβηση και τα τελευταία παράλληλα και water polo, προετοιμασία για open κατηγορία (ειδική διατροφή, 6-7 ώρες προπονήσεων καθημερινά) συν τους αγώνες και την προπόνηση του πόλο που είναι εξοντωτική. Μετά σταμάτησα λογω υποχρεώσεων στο σχολείο. Έπειτα έκανα Taekwondo, ιστιοπλοΐα, χορό που ακόμα τον λατρεύω και όποτε βρω την ευκαιρία πάω σε λάτιν να ξεδώσω και πολλά πολλά άλλα. Λόγω τρόπου ζωής λοιπόν ήμουν πάντα αδύνατη με αρκετό ποσοστό μυϊκού ιστού (στο 1,65 ύψος ήμουν 52-53 κιλά). Από τα 18 και μετά, εκτός του ότι άρχισα το κάπνισμα, είχα πολύ άστατη ζωή γιατί δούλευα σε ξενοδοχεία και κάθε 6 μήνες ήμουν σε άλλη πόλη ή νησί. Εκεί πήρα 2-3 κιλάκια αλλά μου πήγαιναν μια χαρά.
Το κακό έγινε πριν 3 χρόνια όταν: ξεκίνησα εντελώς καθιστική δουλειά σε γραφείο και έκοψα το κάπνισμα. Ενώ ποτέ στη ζωή μου δεν ανέβαινα σε ζυγαριά, κάποια στιγμή πέρσι την άνοιξη όταν πλέον ρούχα που παλιότερα «κολυμπούσα» μου ήταν στενά, ανέβηκα στη ζυγαριά. ΣΟΚ! 72 ολόκληρα κιλά! Τα έβαλα με τον εαυτό μου, πως με άφησα να πάρω τόσα…
Ξεκίνησα υποθερμιδική δίαιτα με βοήθεια διατροφολόγου (σε συνδυασμό με 6 ώρες λάτιν και 3 ώρες γιόγκα την εβδομάδα) και μέχρι το καλοκαίρι σε διάστημα 3 μηνών έχασα 10 κιλά και έφτασα στα 62. Μετά είπα να τα συντηρήσω για ένα μικρό χρονικό διάστημα εκεί, να ξεκουραστώ και λίγο από τη δίαιτα και μετά να συνεχίσω. Το αποτέλεσμα ήταν πως έκανα μια εβδομάδα δίαιτα και για 2 εβδομάδες πλακωνόμουν σε υδατάνθρακες και έφτασα πάλι 69 κιλά. Και ευτυχώς που όλο εκείνο το διάστημα έκαιγα από άσκηση 500-1000 θερμίδες τη μέρα αλλιώς θα είχα φτάσει τα 80+ σήμερα!
Πριν 3 εβδομάδες έψαξα πολύ την Άτκινς που την είχα μελετήσει και παλιότερα αλλά λόγω τρόπου ζωής δεν μπορούσα να την ακολουθησω. Έκανα 2 εβδομάδες ένα δικής μου έμπνευσης «προπαρασκευαστικό στάδιο» όπως το λέω, δηλαδή προτίμησα αντί να πέσω από του 170-200 υδατάνθρακες την ημέρα στους 20, για 2 εβδομάδες να έχω μια πρόσληψη περίπου στους 80-110 υ/α ώστε να προετοιμαστώ. Έχασα τρία κιλά έτσι και πριν 4 μέρες ακριβώς ξεκίνησα την Άτκινς και βρέθηκα εδώ μαζί σας...