Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Χρειάζομαι στήριξη

Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5497

• eva7
  • Το Άβαταρ του/της eva7
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να σας γράψω και να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες και τις απορίες μου. Έχω γράψει άλλη μία φορά στο forum αλλά πιστεύω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να συστηθώ και να μπω πιο δυναμικά στην παρέα σας.
Είμαι 32 ετών, μετά από δίαιτα υποθερμιδική και γυμναστική στο σπίτι, έχασα 17 κιλά, αλλά ξαναπήρα τα 7, όταν έπεσα με τα μούτρα σε ότι είχα στερηθεί. Με διάφορους τρόπους κατάφερνα να χάνω και να ξαναπαίρνω αυτά τα 7 κιλά κατά διαστήματα και με πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις. Εδώ και 2 χρόνια παλεύω με τον εαυτό μου, υποβάλλοντάς τον πότε σε αυστηρές δίαιτες και πότε σε επεισόδια υπερφαγίας. Έχω καταλήξει ότι φταίει κυρίως η άσχημη ψυχολογία μου, όταν τρώω ακατάπαυστα, οπότε ξεσπάω στο φαγητό, χωρίς να αποκλείω και το γεγονός ότι άλλες φορές τρώω γιατί πεινάω, άλλες γιατί βαριέμαι κι άλλες γιατί όταν φάω κάτι "απαγορευμένο", αντί να σταματήσω, συνεχίζω λέγοντας στον εαυτό μου "αφού τα έκανες θάλασσα, συνέχισε κι από αύριο δίαιτα". Δηλαδή ή όλα ή τίποτα.
Έχω την ανάγκη να πειστώ από μια διατροφή για να την ακολουθήσω. Γιατί άλλες φορές πιστεύω ότι μια δίαιτα με πολλά φρούτα και λίγα λιπαρά είναι η καλύτερη λύση κι άλλες πιστεύω ότι η Atkins είναι η πιο σωστή διατροφική προσέγγιση. Έτσι αμφιταλλαντεύομαι ανάμεσα σ' αυτά και καταλήγω να μην κάνω πια τίποτα, επιλέγοντας να τρώω ό,τι χειρότερο.
Για παράδειγμα όταν λέω ότι θα ξεκινήσω Atkins και με πιάσει υπογλυκαιμία, κάνω τη μους που είδα στο site, μετά όμως όταν σκεφτώ ότι έφαγα τόση κρέμα γάλακτος, ξυπνάει μέσα μου ο παλιός μου εαυτός (που θεωρούσε την κρέμα γάλακτος απαγορευμένη) και λέω τι βλακεία έκανα, οπότε αρχίζω να τρώω ό,τι βρω μπροστά μου.
Ένα άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι αν και μπορώ να τρώω ως κύριο γεύμα κρέας ή ψάρι, στα ενδιάμεσα εκτός από τυριά και αλλαντικά (που δεν μπορούν να είναι απεριόριστα) τι άλλο μπορώ να φάω; Γιατί σίγουρα, το τυράκι και το σαλαμάκι ωραία είναι δε λέω, αλλά δεν επιτρέπεται φαντάζομαι και απεριόριστη ποσότητα, έτσι δεν είναι;
Το θέμα είναι ότι έχω να χάσω λίγα κιλά. Φοβάμαι ότι αν τρώω απλώς λίγους υδατάνθρακες και δεν νοιάζομαι για λίπη και θερμίδες, αν δω ότι δεν χάνω μήπως απογοητευτώ και τα παρατήσω; Και δεν αντέχω άλλους πειραματισμούς.
Έχω σίγουρα κι άλλες απορίες, αλλά θα τις εκφράσω σταδιακά, γιατί μάλλον πολλά είπα για πρώτη φορά και σίγουρα σας κούρασα. Σας ευχαριστώ πολύ και φιλάκια απ' την πανέμορφη Θεσσαλονίκη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5500

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
eva για να καταφέρεις κάτι σε αυτή την ζωή πρέπει να το πιστέψεις εσύ ι ίδια...κάτσε βάλε τα πράγματα κάτω σκέψου και αποφάσισε...αν αποφασίσεις πως η διατροφή χαμηλών υδατανθρακων έχει θέση στην ζωή σου εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε

Re: Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5501

• thalia_gr
  • Το Άβαταρ του/της thalia_gr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μην ανυσηχείς δεν είσαι η μοναδική που έχεις κανει διάφορες διαιτες με αποτέλεσμα να χάνεις κ να τα ξαναπερνεις. ετσι επαθα κ εγω. δεν έχω πολυ καιρο που αρχισα ατκινσ και βλεπω φοβερο αποτελεσμα. αλλα σου προτεινω γυμναστικη 5 φορες την εβδομαδα για 40 λεπτα και η καλυτερη γυμναστικη oops ps . ψαξε στο ιντερνετ για καυση λιπους κ μεγιστους καρδιακους παλμους και θα μαθεις πολλα. καλη επιτυχια και μην απογοητευεσαι ολα θα πανε μια χαρα. :)

Re: Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5502

• Δημητρης
  • Το Άβαταρ του/της Δημητρης
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπερα eva, εσυ πρεπει να βοηθεισης τον εαυτο σου ψαξε μεσα σου τι θες τι ζητας , και εμεις θα ειμαστε εδω για βοηθεια, goodluck odluck goodluck odluck goodluck odluck nono no nono no μεγαλες ποσοτητες φαγητου οχι nono no nono no μακαρονια nono no γλεικα.

Re: Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5506

• eva7
  • Το Άβαταρ του/της eva7
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ευχαριστώ παιδιά, αλλά απ' ότι κατάλαβα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, δεν αρκούν απλοί περιορισμοί αλλά δραστική μείωση υδατανθράκων.
Σίγουρα η απόφαση είναι προσωπική υπόθεση και ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο ψυχολογικός. Είναι αυτό που λέμε "όλα είναι στο μυαλό μας". Όταν όμως αυτό το μυαλό δεν μπορείς να το ελέγξεις; Μήπως χρειάζομαι ψυχολόγο; :?
Τελοσπάντων. Αυτό που λέτε κάποιοι ότι, αν κόψεις τη ζάχαρη και τα γλυκά, σε 3 μέρες δεν θα τα ζητάς καθόλου", ισχύει; Γιατί όσες φορές το δοκίμασα, δεν μπορώ να πω ότι συνέβη και σε μένα.
Γενικά όταν στερούμαι κάτι, αντιδρώ. Παράδειγμα: Εκείνα τα τυροπιτάκια που έγραψε το roulaki είναι τέλεια, αλλά όταν σκέφτομαι να ήταν μέσα σε σφολιάτα, μου τη δίνει!

Re: Χρειάζομαι στήριξη 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5507

• Δημητρης
  • Το Άβαταρ του/της Δημητρης
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλημερα εva, αυτα τα εχω περασει και εγω , ειναι κοληματα, ειναι θεμα μιαλου πρεπει σιγα- σιγα να το ξεπερασεις, γιατι θα τρως, θα χανεις και στο τελος ισως να μην καταφερεις πολλα πραγματα. goodluck odluck goodluck odluck goodluck odluck goodluck odluck clap ap clap ap clap ap clap ap sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα

Syndication